JBild

Följ fotoamatörens resa till den perfekta bilden. En resa med "svett, blod och tårar"

En fantastisk vägkyrka

Habo ga kyrka besökte vi onsdag 8/8-07 för att se på all den konst och fantastisk inredning(Altare och Predikstol). Då fick vi bara se den från utsidan(stängde kl 19) men utsidan är också en skönhet.
Igår f.m sprack vädret upp och det blev ett ljus som en fotograf inte kan motstå, så tanken på Habo kyrka dök självklart upp. Packade min väska och begav mig till Habo kyrka.
Om den är fantastisk på utsidan är den underbar på insidan med sina utsmyckningar och konstverk från 1700- talet.
Jag hade kollat innan att det var Ok att fota i kyrkan, så det var bara att släppa loss. Tyvärr för mig var det turister som kom in hela tiden, men jag hade gott om tid.
Det fanns en guide på plats, en mycket trevlig ung man som pratade 3 spåk och svarade på allas frågor. Inte den minsta tendens att tycka att det var tråkigt att svara på samma fråga för 100:e gången. Jag tror att han var kyrkvaktmästare där också. Han var fantastiskt tillmötesgående.
Efter en timmes fotande var jag tvungen att ta en pause så jag gick ner till församlingshemmet och tog en fika. Underbart cafè, där man satt i skuggan och kunde skåda kyrkan på nära håll. Tyvärr så stänger dom cafèet Söndag 12/8, så där hade man tur.
Sen blev det en tim fotande till innan jag fylld av tillfredställelse åkte mot Jönköping.

Habo Kyrka se länken. http://www.panograf.com/kunder/habo/index.htm


Postat 2007-08-15 22:46 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Minigolf hos Sveriges minsta cafè

Hade min tjejer idag. Kände att det skulle vara roligt att göra något med dom. Vi kanske kan åka till Lindrås cafè i e.m. Jodå det var de med på och spela minigolf, tyckte den yngsta flickan. Sist vi var där ösregnade det.
Sagt och gjort, vi begav oss till Linderås, Sveriges minsta Café, och hade våra 2 vovvar med oss också.
Banorna de har är en mix av EB- bana, filt och äventyrsgolf, en typisk Minigolfbana från förr. Det var en mycket välskött bana, som verkligen gav en en utmaning av klass. Här gällde det att slå bollen bra, inte ha tur. Att få ett par 7:0r ska man inte skämmas för.
Att man sedan får egetbakat fikabröd med gott kaffe, ja då kan man stå ut med 7:orna från golfen. En mycket trevlig cafèägare som jag vill tacka för gott bemötande


Postat 2007-08-15 22:40 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera