JBild

Följ fotoamatörens resa till den perfekta bilden. En resa med "svett, blod och tårar"

En fantastisk vägkyrka

Habo ga kyrka besökte vi onsdag 8/8-07 för att se på all den konst och fantastisk inredning(Altare och Predikstol). Då fick vi bara se den från utsidan(stängde kl 19) men utsidan är också en skönhet.
Igår f.m sprack vädret upp och det blev ett ljus som en fotograf inte kan motstå, så tanken på Habo kyrka dök självklart upp. Packade min väska och begav mig till Habo kyrka.
Om den är fantastisk på utsidan är den underbar på insidan med sina utsmyckningar och konstverk från 1700- talet.
Jag hade kollat innan att det var Ok att fota i kyrkan, så det var bara att släppa loss. Tyvärr för mig var det turister som kom in hela tiden, men jag hade gott om tid.
Det fanns en guide på plats, en mycket trevlig ung man som pratade 3 spåk och svarade på allas frågor. Inte den minsta tendens att tycka att det var tråkigt att svara på samma fråga för 100:e gången. Jag tror att han var kyrkvaktmästare där också. Han var fantastiskt tillmötesgående.
Efter en timmes fotande var jag tvungen att ta en pause så jag gick ner till församlingshemmet och tog en fika. Underbart cafè, där man satt i skuggan och kunde skåda kyrkan på nära håll. Tyvärr så stänger dom cafèet Söndag 12/8, så där hade man tur.
Sen blev det en tim fotande till innan jag fylld av tillfredställelse åkte mot Jönköping.

Habo Kyrka se länken. http://www.panograf.com/kunder/habo/index.htm

Inlagt 2007-08-15 22:46 | Läst 2855 ggr. | Permalink(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

XXX